Νέα

Παγκόσμια Ημέρα Σοκολάτας!

Παγκόσμια Ημέρα Σοκολάτας η 7η Ιουλίου και όπως ένας φίλος μας τονίζει Σήμερα γιορτάζει όλη η γη! Φανταστείτε μια ολόκληρη γη από σοκολάτα, γεμιστή με μικρά σοκολατάκια που θα είναι γεμιστά με πραλίνα!”. Μα αλήθεια, μπορεί κανείς να ζήσει χωρίς σοκολάτα;

Αυτή η μέρα φτιάχτηκε για να μας ανεβάσει τη διάθεση, να γλυκάνει την ψυχή και τη σκέψη μας. Ας δούμε λοιπόν, τα οφέλη της γιατί εμείς έτσι θέλουμε να βλέπουμε τη σοκολάτα -από τη θετική της πλευρά!

Οφέλη της γλυκιάς απόλαυσης 

Απόκτηση μιας πιο υγιούς καρδιάς: Πρόσφατη έρευνα υποστηρίζει ότι η σοκολάτα έχει καρδιαγγειακά οφέλη. Σουηδική μελέτη σε περισσότερες από 31.000 γυναίκες έδειξε ότι όσες γυναίκες έτρωγαν μία ή δύο μερίδες μαύρης σοκολάτας κάθε εβδομάδα μείωσαν τον κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια κατά το 1/3. Μια άλλη, μακροχρόνια μελέτη διαπίστωσε ότι περίπου ένα τετράγωνο μαύρης σοκολάτας ημερησίως μειώνει κατά 39% την αρτηριακή πίεση και τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Απώλεια βάρους: Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης διαπίστωσαν ότι η μαύρη σοκολάτα μπορεί να προσφέρει περισσότερο την αίσθηση του κορεσμού, σε αντίθεση με τις πιο ανοιχτόχρωμες σοκολάτες. Δηλαδή, η μαύρη σοκολάτα μειώνει τους πόθους για γλυκά, αλμυρά και λιπαρά τρόφιμα.

Αντιμετωπίζει τη μείωση της μνήμης: Έρευνα αποδεικνύει ότι η κατανάλωση δύο φλιτζανιών την ημέρα ζεστής σοκολάτας θα μπορούσε να βοηθήσει να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση ο εγκέφαλος και να βοηθήσει στη μείωση της μνήμης στους ηλικιωμένους καθώς, όπως διαπιστώθηκε, η ζεστή σοκολάτα συντελεί στη βελτίωση της ροής του αίματος σε μέρη του εγκεφάλου. Συμπερασματικά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ένα εκχύλισμα κακάο αποτρέπει βλάβες στα νευρικά μονοπάτια σε ασθενείς με νόσο του Αλτσχάιμερ. Αυτό σημαίνει ότι τα συμπτώματα της κατάστασης μπορούν να επιβραδυνθούν.

Σοκολάτα και εγκυμοσύνη: Οι έγκυοι γυναίκες που καταναλώνουν καθημερινά σοκολάτα αναφέρουν σε άλλη έρευνα ότι μπορούσαν να διαχειριστούν το άγχος τους σε σχέσης με τις εγκύους που δεν κατανάλωναν καθόλου σοκολάτα. Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση 30 γραμμαρίων σοκολάτας καθημερινά μπορεί να ωφελήσει σημαντικά στην εμβρυϊκή ανάπτυξη.

Σοκολάτα και ευφυΐα: Η κατανάλωση ακόμα και μίας μαύρης μπάρας σοκολάτας μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να αποφύγει τις συνέπειες του άγχους, ενώ παράλληλα ενισχύει τη δύναμη του εγκεφάλου τη στιγμή που το χρειαζόμαστε.

Μείωση της χοληστερόλης: Η συχνή κατανάλωση ράβδων σοκολάτας (οι οποίες περιέχουν PS και CF), μπορεί να υποστηρίξει την καρδιαγγειακή υγεία μειώνοντας τη χοληστερόλη και βελτιώνοντας την αρτηριακή πίεση.

 

Πηγή: https://www.trapezomantilaxartina.gr/chocolate-day/