Νέα

Suprema Turrón Νουγκά… Ένα γλύκισμα με Ιστορία πάνω από 500 χρόνια!

Suprema Espanol Turrón … Ένα γλύκισμα με Ισπανικές ρίζες και Ιστορία πάνω από 500 χρόνια!

Είτε έχουμε επισκεφτεί την Ισπανία είτε όχι, όλοι γνωρίζουμε για τις παραδοσιακές και ιδιαίτερα νόστιμες γεύσεις την Ισπανικής κουζίνας. Το παγκοσμίως γνωστό πιάτο τους Paella (Παέγια), τα περίφημα κρασιά τους Rioja ή το κλασσικό Jamon Iberico.
Αυτή τη φορά όμως δεν θα μιλήσουμε για αυτά, αλλά για ένα Παραδοσιακό γλύκισμα, το οποίο σύμφωνα με την EL PAIS ( Δημοφιλέστερη Ισπανική εφημερίδα) οι πωλήσεις του ξεπερνούν ετησίως τα 400 εκατομμύρια Ευρώ και δεν είναι άλλο από το εμβληματικό Ισπανικό Turrón Nougat (Μαντολάτο). Όσοι δεν είχατε την τύχη να το δοκιμάσετε ακόμα, ήρθε η στιγμή να το κάνετε αφού στο Chocolatefactory.gr έχουμε επιλέξει 6 υπέροχες γεύσεις Νουγκά Turrón που σίγουρα θα σας προσφέρουν μια νέα και μοναδική γευστική εμπειρία,
Νουγκά Κρέμα Μιλφέιγ | Νουγκά Σοκολάτας με Αμύγδαλα | Νουγκά Φράουλα & Κρέμα Βανίλια | Νουγκά Μιλφέιγ Τρούφα Σοκολάτας | Νουγκά Σοκολάτας Υγείας 70% με Αμύγδαλα | Νουγκά Σοκολάτας με Φουντούκια

Τι είναι λοιπόν το Turrón Νουγκά?

Το Ισπανικο Turrón Nougat (Μαντολάτο) είναι ένα γλύκισμα με ιστορία πάνω από 500 χρόνια και τα κύρια συστατικά του είναι το Μέλι, η Ζάχαρη, τα Αμύγδαλα και το Ασπράδι αυγού. Είναι ένα μείγμα φυσικών συστατικών υψηλής ποιότητας, που δίνουν στο σώμα μας ενεργειακή δύναμη και είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, φυτικά λιπαρά και πρωτεΐνες. Καταναλώνεται όλο το χρόνο ωστόσο στην Ισπανία είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και συνδεδεμένο με τα Χριστούγεννα, καθώς ιστορικά είναι ένα γλύκισμα που συμβολίζει την ενότητα και την ευτυχία. Είναι διαθέσιμο σε πολλά είδη και γεύσεις ανάλογα με τη συνταγή και τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή του και παραδοσιακά έχει παραλληλόγραμμο σχήμα. Γενικά, το Turrón Νουγκά μπορεί να είναι μαλακό, μαστιχωτό ή σκληρό.

Από πού προήλθε το Ισπανικό Μαντολάτο?

Το πρώτο Ισπανικό Turrón παρασκευάστηκε πριν από περίπου 500 χρόνια στην ισπανική πόλη Jijona, από Μαυριτανούς αποίκους που μετανάστευσαν από τη Μέση Ανατολή στην Ισπανία. Οι Μαυριτανοί ήταν αρκετά επιλεκτικοί με τις τροφές τους και ως εκ τούτου προτιμούσαν τα εγχώρια εδέσματά τους, έτσι αποφάσισαν να φέρουν μαζί τους μια πλούσια γαστρονομική κληρονομιά. Αν και τη σημερινή εποχή είναι πιο δημοφιλές στους Ισπανούς λίγοι γνωρίζουν ότι προέρχεται από την Αραβική Χερσόνησο. Η ζήτησή του Turrón εκτινάχτηκε, όταν ο Βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος Β’ (1527 – 1598) λάτρεψε το Turrón και δεν δίσταζε να το επαινεί σε κάθε ευκαιρία, με αποτέλεσμα το Ισπανικό Μαντολάτο Turron να εξαπλωθεί πολύ γρήγορα στην Κούβα, σε άλλα μέρη της Καραϊβικής και αργότερα και στην υπόλοιπη Λατινική Αμερική. Σύμφωνα με Ιστορικούς, οι Ισπανοί γαιοκτήμονες συνήθιζαν να προσφέρουν Turrón Νουγκά στους εργάτες τους κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, γι αυτό και είναι ένα γλυκό συνυφασμένο με τα Χριστούγεννα στην Ισπανική κουλτούρα.

Τα είδη του Ισπανικού Turrón

To Turrón κατατάσετε σε 3 κατηγορίες ποιότητας και οι τιμές τους καθορίζονται από αυτή.
I. Suprema Turrón
II. Estandar Turrón
III. Popular Turrón

Ι. Suprema Turrón
• Είναι η καλύτερη κατηγορία Turrón που διατίθεται στην αγορά όπου σε αυτή συγκαταλέγονται και τα Turrón της Lacassa που θα βρείτε στο Chocolatefactory.gr σε 6 υπέροχους γευστικούς συνδιασμούς.
• Για να λάβει την ετικέτα «Suprema», το Turrón πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 60% – 64% Ισπανικά αμύγδαλα ποικιλίας Marcona.
• Η ποσότητα αμυγδάλου πρέπει να ανταποκρίνεται στο
προκαθορισμένο όριο.
• Τα αμύγδαλα Marcona θεωρούνται ευρέως ως το καλύτερο είδος αμυγδάλου για την Παρασκευή Turrón.
ΙΙ. Estandar Turrón
Αυτό το Turrón έχει ελαφρώς μικρότερες ποσότητες αμυγδάλου αλλά παρασκευάζεται και αυτό με Ισπανικά αμύγδαλα. Η ποιότητα των αμυγδάλων παίζει επίσης μεγάλο ρόλο στην σφραγίδα ποιότητας του προϊόντος. Αυτή η κατηγορία αναφέρεται επίσης στις συσκευασίες ως ‘Fino Turrón’.
III. Popular Turrón
Πρόκειται για τα Turrón με αμύγδαλα χαμηλότερης ποιότητας και ποσότητας και συνήθως φτιάχνονται στα σπίτια για προσωπική κατανάλωση. Τα Μαντολάτα Turrón αυτής της κατηγορίας δεν πωλούνται σε καταστήματα, παρόλα αυτά είναι επίσης νόστιμα και λαχταριστά.
Αυτός ο τύπος Turrón δεν έχει τη σφραγίδα από το Denominacion de Origen, τον Ισπανικό οργανισμό που ελέγχει και ρυθμίζει την ποιότητα του Turrón & δίνει την τελική σφραγίδα στους κατασκευαστές που χρησιμοποιούν τις αυθεντικές και παραδοσιακές συνταγές και υλικά.